Praktijk Jong en Ouder
Monique de Jong
Leiden/Voorschoten
06-155 29 583


Opvoedparty

Een Opvoedparty is een inspirerende bijeenkomst waarin een kleine groep ouders (5-10) onder begeleiding van een pedagoog met elkaar een specifiek opvoedthema bespreekt. Ik begeleid deze bijeenkomsten. Thema’s kunnen zijn: grenzen stellen, eetgedrag, slapen,  luisteren, samenspelen, computergebruik, meer op één lijn komen met partner.

Hoe werkt het precies
Een ouder nodigt andere, haar of hem bekende, ouders uit, die met elkaar over een specifiek opvoedthema willen praten.
U bepaalt samen een onderwerp en een datum en u nodigt mij uit om uw themabespreking te begeleiden. Mocht u begeleiding willen bij het organiseren ervan, dan kan ik u daar bij helpen. Een Opvoedparty vindt bij u thuis plaats, kan zowel overdag als ’s avonds gehouden worden en duurt ongeveer 2 uur. Bij de Opvoedparty zijn geen kinderen aanwezig.

Een andere mogelijkheid is dat u zich inschrijft voor een opvoedparty, die ik zelf organiseer over een bepaald thema. Deze vindt plaats in een sfeervolle ruimte en wordt aangekondigd op de site of via affiches op mededelingenborden: bijvoorbeeld op school, het kindercentrum, de bibliotheek etc.


“Herkenbaarheid, leuk om ‘dezelfde’ ervaringen te horen; dat veel opvoeders toch dezelfde problemen hebben.”

“Het was een open en ongedwongen sfeer.”

“Prettig om op deze wijze samen over opvoeden te praten. Je krijgt inzicht in hoe anderen het doen en daar leer je ook weer van.”

“Mooie balans tussen ‘gewoon’ in gesprek en iets leren”.

“Stellingen zetten je aan het denken, lokt discussie uit.”

“Ik ben wel goed bezig als ik het zo hoor.”

“Herkenbaarheid, veel te leren. . . . en gezellig. . .”

“Herkenning bij anderen. Kijk naar de situatie vanuit het kind, sommige dingen horen er gewoon bij. Een heel leuke vorm.”

“Dit zouden alle ouders moeten doen.”