Praktijk Jong en Ouder
Monique de Jong
Leiden/Voorschoten
06-155 29 583


Wie is

Ik ben Monique de Jong, sociaal pedagoog en gezinsbegeleider. Ik ben rustig en tegelijk enthousiast en ik ben iemand, die vooral in mogelijkheden denkt.
Vertrouwen, oprechte respectvolle aandacht en inlevingsvermogen vind ik heel belangrijk. Die vormen de basis van onze werkrelatie.

Ik ben getrouwd en samen zijn wij ouders van 2 kinderen, een jongvolwassen dochter en  zoon.

Ik ben aan de Universiteit Leiden afgestudeerd in de sociale pedagogiek. Daarna heb ik achtereenvolgens gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en met langdurig werklozen, steeds in begeleidende functies. Na afronding van de post-doctorale opleiding pedo-psychodiagnostiek, die ik met veel plezier gevolgd heb, ben ik als gezinsbegeleider bij een jeugdzorgorganisatie gaan werken. Tijdens de opleiding en mijn werk met ouders en kinderen daarna, heb ik ervaren waarom ik destijds voor pedagogiek heb gekozen.

Kinderen boeien en intrigeren me. Ze ontdekken, hebben een natuurlijke drang tot uitproberen, staan open en zijn naturel. Dat heeft mij enthousiast gemaakt om met hen en hun ouders te willen werken. Wat mij motiveert is wanneer ik ouders en kinderen door gezamenlijke inzet hun vertrouwen in zichzelf en elkaar zie terugvinden.

Verder heb ik een achtergrond in trainingsvaardigheden, geweldloze communicatie en kunstzinnige vorming. Recent heb ik de opleiding tot kindercounselor/coach bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie afgerond.